06-14180447 info@bdmarketing.nl

Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie is het verbeteren van je conversie ratio. Als een bezoeker via je website daadwerkelijk een aankoop doet of een afspraak maakt, dan noemen we dit een conversie. Het conversie ratio is dus het percentage van de bezoekers dat ook daadwerkelijk een afspraak maakt of een aankoop doet. Dit percentage is erg belangrijk, al helemaal als je veel tijd en geld spendeert om bezoekers op je website te krijgen. Een kleine stijging in het conversie ratio kan al een heel groot verschil maken als je gaat kijken hoeveel dit je per jaar oplevert. Bij BD Marketing kunnen we de conversie optimalisatie voor je verzorgen.

Hoe gaan wij te werk bij conversie optimalisatie?

Om het conversie ratio te verhogen onderzoeken we waar jouw bezoekers precies beginnen te twijfelen. We onderzoeken bijvoorbeeld of alle pagina’s wel goed te bezichtigen zijn op verschillende apparaten. De hele website wordt grondig door ons onderzocht. Zo kijken we bij een webshop bijvoorbeeld ook of het bestellen niet eenvoudiger kan. Het vertrouwen van een bezoeker kan ook dalen wanneer er fouten op een pagina staan of als de website er om de een andere reden niet professioneel genoeg uitziet. Zelfs bij een professionele website is er vaak nog verbetering mogelijk. Zelfs een bepaald lettertype kan al verschil maken! Procentueel gezien zal het verschil bij een kleine verandering misschien klein zijn, maar op jaarbasis kan dit toch een groot verschil maken.

Heb jij meer bezoekers nodig op je website?

Conversie optimalisatie kan het percentage bezoekers dat ook daadwerkelijk een aankoop doet veranderen, maar het verhoogt het aantal bezoekers niet. De meeste bedrijven kiezen er daarom voor om conversie optimalisatie te combineren met andere online marketingtechnieken. Bij BD Marketing kunnen we deze technieken ook voor je toepassen. Wij zijn onder andere gespecialiseerd in SEO-technieken (Zoekmachine Optimalisatie). SEO staat voor Search Engine Optimization. Deze technieken worden dus gebruikt om je website hoger in Google te krijgen. Google is een van de beste hulpmiddelen om snel veel bezoekers op je website te krijgen.

Bij BD Marketing kunnen we verschillende marketingcampagnes voor je uitvoeren. Sommige bedrijven kiezen er echter ook voor om de marketing intern te verzorgen. In dit geval is de kans groot dat je iets aan onze online coaching hebt. Hierbij kunnen wij jou uitleggen wat je bedrijf precies nodig heeft om meer klanten te krijgen. Wij stippelen dan een goede marketingtechniek voor je uit, waarna jullie deze techniek intern kunnen gaan uitvoeren.

Laten we samen voor succes gaan!

Bent u benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Plan vrijblijvend een gesprek met ons en kom achter de krachten van zoekmachine optimalisatie.